Golf er bra for kropp og sinn

Golf er bra for kropp og sinn

For deg som sliter med helsa kan golf være en livredder. Det som av noen blir sett på, som en bedagelig tålmodighetsprøve, er i realiteten en komplett fysisk aktivitet som setter mange muskelgrupper i sving. Mange ser seg blinde på det rolige tempoet og de idylliske omgivelsene som ofte danner bakteppet for idretten. Før i tiden var nemlig golf en sport for eliten, men nå har golf blitt populært, også i den brede befolkningen, og engasjerer folk fra alle samfunnslag. I denne artikkelen vil du kunne lese mer om hva det er som gjør golf til en helsebringende sport.

Fullstendig terapi

Golf er godt for både kropp og sjel. Det er ingen hemmelighet at golfere er sosiale vesener, og et levende sosialt liv bidrar til bedre mental helse. Siden golf spilles utendørs, kommer det neppe som en overraskelse at utøverne får en hel del frisk luft. Dette bidrar til å øke nivåene for serotonin og endorfiner, naturlige stoffer som bedrer humøret og reduserer spenning og stress. Solstrålene er også med på å tilføre kroppen viktig D-vitamin.

Komplekst og motiverende

Golfmiljøet ønsker nye spillere hjertelig velkommen, uansett hvilke samfunnslag de kommer fra. Det fins også golfklubber for barn, som helt sikkert kunne tenkt seg et flott antrekk fra kids brand store når de skal ut på golfbanen. Rett tøy er viktig, og i blant kan det være lurt å ta høyde for dårlig vær. Været er en av grunnene til at golf er såpass komplisert, selv om det er lett å komme i gang med sporten. Hjernen skjerpes gjennom å beregne det neste slaget med tanke på vind- og værforholdene. I denne sporten tas alle sansene i bruk.

Forbedrer kondisjon og utholdenhet

Som regel er golfbaner ganske store. De spenner ofte over store overflater med variert terreng. For å få mest mulig ut av spillet, anbefales det på det sterkeste at man flytter seg mellom hullene til fots. På en 18-hulls golfbane kan dette tilsi at man må tilbakelegge strekninger på opp mot én mil. Selv vanlig gange har helsebringende effekt. Faktisk er det vanlig å forbrenne rundt 1500 kalorier i løpet av et parti golf. Dette tallet kan være mye høyere for golfbaner med store høydeforskjeller. Man trener med andre ord både kondisjon og utholdenhet gjennom å spille golf.

Skånsom trening

Golf er en sport man kan ha glede av hele livet. En av grunnene til dette er at golf ikke virker belastende på ledd, i motsetning til for eksempel løping og andre former for ballspill, som fotball og basket. På grunn av det myke underlaget, den friske luften og det overkommelige tempoet, har golf blitt en stor favoritt blant den eldre garde. Et godt parti golf forlenger livet.