Pandemien har gitt et oppsving for golf

Pandemien har gitt et oppsving for golf

Mye har vært nedstengt under pandemien, og mye har blitt avlyst og utsatt. Men det er også ting som har fått en oppsving, som strikking, lesing og ikke minst golf. Det har aldri vært flere nordmenn som har spiller golf, og oppsvinget gjelder både vanlig golf og frisbeegolf.

Sporten mot strømmen

De fleste idretter opplevde medlemsflukt under pandemien. Spesielt lagidrett mistet mange medlemmer, ettersom det var umulig å drive med lagidrett under nedstengningen. Men det motsatte skjedde med golf, der det ble spilt nesten dobbelt så mange golfrunder som i 2019, så det er ikke bare snakk om en liten økning.

Hvorfor har golf blitt populært?

Golf er en aktivitet det er mulig å drive med samtidig som man holder avstand til andre. I tillegg kommer du deg ut i frisk luft og får trening, uten å slite deg helt ut. Det er nok hovedårsakene til at mange startet med golf under nedstengningen. Noen hadde sikkert spilt golf før, og gjenopptok en gammel hobby, men mange tok tok fram golfkøllen under pandemien var nybegynnere. Selvsagt er det ikke sikkert alle disse spillerne fortsetter å spille like mye i framtiden, men for mange blir nok golf en del av den faste timeplanen.

Norske spillere øker interessen

Suksessen til norske golfspillere øker også interessen for golf, og noen drømmer kanskje om å bli golfstjerne selv. Men suksessen til norske spillere bidrar nok først og fremst til at folk får mer forståelse for sporten, og får lyst til å prøve selv, etter at de har sett turneringer på TV. Det kan koste litt kjøpe inn golfkøller og golfbag. I starten kan du spille med lånt utstyr, men hvis du vil spille jevnlig, er det lurt å ha eget utstyr. For å få råd til dette, kan du søke om et billig forbrukslån som dekker kostnaden. Da kan du kjøpe utstyret nå, og nedbetale det gradvis. Ta deg tid til å sammenligne lånene og vilkårene før du velger hvor du vil låne penger.

Er golf vanskelig å lære?

Golf krever noen grunnleggende kunnskaper, men alle golfklubber tilbyr nybegynnerkurs. Hvis du vil ha mer personlig oppfølging, kan du også betale for en egen instruktør. De fleste kan lære å spille golf, men det kreves lang trening for å bli skikkelig god. Men det er nettopp en del av sjarmen. Det er alltid noe nytt å lære, og nye utfordringer venter selv for de mer erfarne spillerne.

Oppdag fantastiske golfbaner

Heldigvis er det mange fine golfbaner i Norge, og når du får smaken på det, vil du kanskje til og med dra på golfreise, innenlands eller utenlands. Golfreiser er en fin måte å oppleve Norge og verden, og det finnes mange helt fantastiske golfbaner du kan prøve. Søk på nettet eller snakk med andre golfspillere for å få tips til fine golfbaner du kan prøve. Du kan for eksempel kombinere golfferie med solferie for familien, eller prøve midnattssolgolf i Nord-Norge.