Kvinner på golfbanen

Kvinner på golfbanen

Golf var lenge et mannlig domene, forbundet med velstående menn i morsomme klær som diskuterte forretninger mellom utslagene. Men de siste årene har sporten åpnet seg mer opp, og selv gamle mannsbastioner som gamle og ærverdige Augusta National begynt å ta i mot kvinnelige medlemmer. I denne artikkelen skal vi se på hvordan det er å være kvinne i golfens verden, og møte på noen av tidenes største kvinnelige golfere – inkludert vår alles Tutta.

Kvinner og golf

I dag er det ikke lenger fordommer og gamle kjønnsroller som holder kvinnene borte fra golfbanen, men likevel ser vi at det relativt sett er færre kvinner enn menn som er interessert og aktive i sporten. Det er derfor viktig å finne løsninger som gjør det enklere for kvinner å delta. Det kan være helt enkle ting som er avgjørende, for eksempel er en god sports-bh helt avgjørende for at man som kvinne skal føle seg komfortabel og tilpass gjennom 18 hull. En slik sports-bh bør sitte tett på kroppen, gi god støtte, og samtidig helst kunne tilpasses ganske nøyaktig til kroppens former. Bare dette kan i seg selv gjøre mye for å skape golfglede.

En annen fordom som mange sliter med er troen på at golf er en sport bare for eldre mennesker. Det er selvfølgelig bare en myte, det som heller er riktig er at golf er en idrett som passer både for store og små og kan bli en hobby man kan ha med seg hele livet ut. At mange spiller golf på sine eldre dager skyldes heller at dette er en aktivitet som man fortsatt kan holde på med selv etter fylte 70 eller 80, i motsetning til for eksempel skihopping. Det er også velkjent at golf kan gi god effekt for vår psykiske helse, som også kan ha særlig betydning dersom man som gammel savner fysiske aktiviteter og sosialt nettverk.

Kjente kvinnelige golfere

Et eksempel på at det ikke bare er eldre som golfer, er purunge Nelly Korda. Til tross for at hun bare er 22 år gammel, er hun allerede rangert som nummer 1 i verden og har fått med seg hele 5 seire på LPGA-touren. Hun ble profesjonell som 17-åring, og vant sin første proffturnering som 19-åring. Begge foreldrene hennes var profesjonelle tennisspillere, så det skal sies at hun på flere måter kommer fra et ressursrikt hjem.

For dem som er opptatt av bh-problematikken er det også verdt å nevne Paige Spiranac, som har lyktes i golfverdenen med sine 34DD. Med en god sports-bh kan man altså nå helt frem til de profesjonelles rekker.

Til slutt må vi også nevne Norges beste kvinnelige golfspiller gjennom tidene, Suzann Pettersen eller Tutta. Hun vant i sin storhetstid flere store turneringer i Europa og USA, og kom på det høyeste helt opp på andreplass på verdensrankingen.