Golf og positiv effekt på psykisk helse

Golf og positiv effekt på psykisk helse

Golf har mange helsefordeler, og disse blir ofte kommentert med vekt på fysisk helse. Det er svært lite snakk om hvordan golf påvirker den psykiske helsen, og her finner du derfor informasjon om den positive effekten golf har på det mentale plan.

Enmannssport

Når du spiller golf, trenger du ingen andre enn deg selv, noe som kommer med en rekke fordeler for psyken. Her kan du holde på med det du liker uten å forholde deg til noen andre, og kan derfor fullt og helt gå inn i din egen verden. Musikk er alltid en god hjelp for å komme seg inn i sin helt egen verden, og med noen gode bluetooth hodetelefoner kan du kjapt og enkelt få favorittmusikken din på øret. Slik kan du tillate deg å slappe ordentlig av og lade batteriene, hvilket er utrolig bra for den psykiske helsen.

Mestringsfølelse

En av de mest fantastiske tingene med sport er følelsen av mestring man ofte kan oppnå. Noen ganger er livet så kaotisk at man føler at man ikke kan kontrollere noe som helst, men i sporten kan man gjenvinne denne kontrollen. Siden golf er en sport du kan holde på med alene, slipper du presset over å måtte prestere for andre. Du får muligheten til å holde på for deg selv og sette deg små mål som du vet du kan oppnå. Slik kan du bygge opp selvtillit og mestringsfølelse i ditt eget tempo, uten å måtte ta hensyn til noen andre. Dette gir deg tydelig kontroll over et område i livet ditt, noe som gjør det enklere å takle mer kaotiske situasjoner.

Fysisk aktivitet

Selv om de fysiske helsefordelene med sport ofte er nevnt, blir den fysiske aktiviteten sjeldnere sett i sammenheng med psyken vår. Gjennom golf kommer du deg ut i frisk luft og får beveget deg masse i vandringen fra hull til hull. Dette er selvfølgelig bra for kroppen, men også utrolig godt for psyken vår. Å trekke frisk luft hjelper alle og enhver med å tenke klarere og å nullstille seg, i tillegg til at det å være utendørs bidrar til å redusere stress. Alt dette er veldig viktig for å kunne håndtere den travle hverdagen de aller fleste av oss lever i.

Golf er med andre ord godt for både kropp og sjel, og en sport som flere kunne ha hatt godt av å prøve ut. Da er det ikke annet å gjøre enn å sette på deg hodetelefonene med litt god musikk og komme deg ut på golfbanen, helsen din vil takke deg for det.