Utstyr innen golf del 2

Equipment in golfDu har også spesialkøller f.eks. flere typer av wedge. Dette er køller for korte distanser og innspill til greenen, her brukes kanskje en pitch wedge. For å lobbe over et hinder kan du bruke lob wedge, eller så har du også en kølle designet til å komme ut av en sandbunker, en sand wedge.

Hybridkøller er en annen type spesialkøller, som er en krysning mellom wood og jern, og ser også slik ut. Disse er lettere å slå med enn 1-5 køller, som kan være vanskelig å mestre. Dermed kan hybrid erstatte disse hvis du foretrekker det.

Du kommer ikke unna putteren. Denne er for de siste slagene inne på greenen. Putteren er designet for de korte siste slagene. Ballen skal rulle, og dermed er putteren lav vinkel på, for å få mest mulig kontroll.

Men det er ikke bare golfkøller du trenger. Du må ha en golfbag, som du kan ha alle golfkøllene dine i og helst en tralle så du slipper å bære baggen og belaste ryggen din. Da er en tralle med tre eller 4 hjul og anbefale, for med 2 hjul må du fortsatt balansere og holde litt av vekten selv. Det er også ganske lurt å gå til innkjøp av en golfhanske, ettersom hver sving sliter på håndflaten og kan etterhvert begynne å verke og påvirke svingen din.

Du trenger jo selvfølgelig golfballer også, og her er et helt hav av og velge i, du kan få en golfball til 3-4 kroner og noen som koster flere titalls kroner per ball. Da er det å anbefale og kjøpe etter hva du har lyst til å investere og i hensyn til nivå. Det siste verdt å nevne er golfsko og klær. Det finnes spesialtilpasset sko med pigger for bedre grep til bakken, dette er til stor fordel når det gjelder svingen din. Typiske golfklær er shorts og pique og caps, men det viktigste er å bruke noe som ikke hindrer svingen din. Caps er greit mtp skygging for sol.