Utstyr innen golf del 1

Equipment in golfFor å spille golf trenger du først og fremst golfkøller. Her tar vi for oss det mest nødvendige du trenger for å komme i gang. Du må huske at i konkurranse er det maksimalt lov å bringe med deg 14 køller totalt. Lengdene for slag med køllene som oppgis, er gjennomsnitt målt i PGA.

Driver, eller wood 1 er den største køllen, og har et kuleformet og større hode enn vanlige golfkøller, noe som gjør at den også slår lengst. Denne bruker man som regel kun fra utsalgssted, for her er det lov å pegge og dermed er det lettere å slå et langt og kontrollert slag med denne typen kølle. Typisk har køllen en vinkel på 9-13 grader og lengde på 260 meter.

Videre er det vanligst med 3’er og 5’er wood, som henholdsvis nest og tredje største. Navnet kommer forøvrig fra gamle dager da disse vanligvis var laget av tre. Det er også mulig å få tak i 2 og 4-wood, men er ikke så vanlig. De brukes på samme måte som driver, men har lyst å slå litt kortere, typisk avstander på henholdsvis 220 og 210 meter.

Så har du lav-jernene, disse har et utseende som du tradisjonelt tenker på når du hører ordet golfkølle, med et tynnere og slankere hodet enn driveren. Du kan også få tak i 1 og 2 -er jern, men det er ikke så vanlig og ha, mens 3 og 4 som regel er å finne i enhver profesjonell golfbag. Typisk brukes de kanskje som andre-slag, på en lang bane hvor du trenger å komme et langt stykke videre. Men de kan også brukes f.eks som et taktisk utslag, eller et utslag der du ikke trenger fulle lengden til driveren. Typiske avstander for 3 og 4 er 193 meter og 185 meter.

Ikke overraskende fortsetter rekken med mid-jern fra 5-7 og høyere jern, som 8 og 9. Det er veldig anvendelige køller og brukes på alt fra utslag til mellomdistanser. Avstandene her er 178, 167 og 157 meter. Og de høyere har hhv 135 og 124 meter.