Tiger Woods, en av tidenes beste

Tiger WoodsTiger Woods er regnet som en av verdens beste golfere i verdenshistorien og kommer fra USA. Han har hele 14 seier i major-turneringer, og en av fem som har vunnet de alle forskjellige major-turneringene også. Fra år 1999-2004 lå han som nr 1 på verdensrankingen i golf, altså i hele 265 uker. Dette tjente han godt på og var tidligere den best betalte idrettsutøveren i verden. Hovedsponsoren til Woods er Nike.

Woods tok sin første sving i svært ung alder, allerede som 8-åring vant han en prestisjefull turnering for 9-10-åringer, nemlig The Junior World Golf Championships. Og har vunnet en rekke turneringer i løpet av oppveksten. Han studerte ved universitet i Standford, men forlot bøkene til fordel for golf etter 2 år. Dette året var 1996, og han fikk en rakettstart ved å vinne blant annet The Masters med bare 12 slag, som stod som rekord til 2009. Etterhvert knyttet Tiger Woods tette bånd med den nærmere 20 år eldre golferen Mark O’meara, som ble som en slags mentor for Woods. De vant World cup of golf sammen.

Woods har også møtt motstand i karrieren. Han måtte blant annet operere et kne etter Us Open i 2008, og ikke for å snakke om utroskapsskandalen, først annonsert som et biluhell. Tiger Woods fikk en massiv nedgang i sponsorer som følger av dette.

Tiger Woods har også drevet parallelt med sin karriere i golf med veldedighet, ved navn Tiger Woods Foundation. Som er et program for vanskeligstilte barn, som for lære å spille golf. Dette er et samarbeid sammen med St.Judes Hospital og et program med navnet Start Something New. Han har også en veldedeighetsturnering med navn Target World Challenge, utenom sesongen i PGA, i desember. Her bli massevis av penger samlet inn til hans egen stiftelse, i tillegg til hans egne donasjoner.