Suzann Pettersen, Norges beste kvinnelige golfer

Suzann PettersenSuzann Pettersen, med kallenavn “Tutta”, regnes som Norges beste kvinnelige golfer og representerer Oslo golfklubb. Hun er født 7.april 1981. I september 2009 fikk hun sin beste ranking på verdenslisten som nummer 2 , i tillegg tok hun igjen plassen i 2011. Av meritter har hun 15 1.plasser i LPGA-touren og sju i Ladies Europeen Tour. I 2016 skal hun delta i OL i Rio.

Allerede som 6-åring tok hun sin første sving, og mange ble imponert av hennes talent og fikk blant annet tidlig stipend fra Norges Golfforbund. Hun vant Norgesmesterskapet i golf hele 5 ganger og juniormesterskapet 6 ganger.

Suzann startet sin professionelle karriere i 2000. Neste år i 2001, i turneringen Ladies Europeen Tour, mistet hun ikke cutten en gang. Gjennombruddet kom da hun vant French open, som sin seier nr. 2 dette året.

I 2003 fikk hun sin debut i LPGA. Og fikk blant annet andreplass i HP. Høydepunktet dette året kom når hun var sterk delaktig for Europa i Solheim Cup, hvor de vant fire ganger og en uavgjort.

2004-2005 hadde Suzann en del skadeplager, med blant annet en operert albue og ryggproblemer. Men allikevel var hun med på 16 LPGA og ble blant de ti beste av tre av dem. Hun fikk wild Card i Lexus Cup 2005 og vant alle tre matchene.

I 2006 fikk hun en treg åpning på sesongen, men fikk sitt høydepunkt med femteplassen i Florida’s Natural Charity Championship.

i 2007 fikk hun hele fem seire på LPGA-touren. Hun byttet sitt støtteapparat, og det ser ut til at det virket, for hun hadde et bra år med en rekke andre seire og gode plasseringer dette året.

Videre i 2008 signerte hun en sponsoravtale med Nike og fikk samme ekspertise som blant annet Tiger Woods. Dette året ble det ikke seire i LPGA, men hun vant to ganger i Europa-touren.