Spillets gang i golf

Spillets gang i golfSom sagt går golf veldig enkelt forklart på å slå en ball helt til den lander i et hull, og golfbanene har som regel 6, 9 eller 18 hull. Dette for at det skal gå opp i en hel golfrunde, som er 18 hull. Hvert hull har man fastslått hvor mange slag som man “burde” bruke på for å få ballen oppi hullet, dette kalles par, og så får du poeng etter hvor mange slag du var under, over, eller lik par. Det kreves veldig gode ferdigheter i golf, hvis du skal holde deg på eller under par gjennom hele runden. Derfor finnes det ofte et handicap-system som tillater ekstra slag for nybegynnere, slik at de kan konkurrere med mer erfarne spillere (det finnes turneringer uten slikt system også selvfølgelig). Jo bedre du blir, jo lavere handicap får du.

Et hull begynner med et utslagsted, hvor du legger ballen ned på og skal ta ditt første slag. Her er den eneste plassen det er lov å “pegge” dvs å forhøye golfballen med en liten trespiss. Deretter slår du ballen med en valgfri kølle. Forhåpentligvis lander den da på “fairway”, hvor det er kortest gress og den “beste” banen fram til greenen, som er hvor hullet befinner seg. Utafor fairway har du typisk “rough” hvor det er høyere gress og vanskelig å slå. Utafor der igjen, kan det være definert som “out of bonds”, altså utafor banen, og her er det ikke lov å lande. Hvis du derimot gjør det får du et straffeslag, og må slå fra der linjen til golfballen og linjen til “out of bounds” krysset. Hvis det var ditt første slag, så må du slå fra start og begynne på ditt tredje slag.

Videre består hull ofte av andre hinder som sandbunker, skog og vannhinder. Sandbunker og skog er som regel lov å lande i, men vanskelig å få et godt slag ut av, mens vannhinder som oftest har samme regler som out of bounds.