Denne siden er en samling av nye artikler om golf. Her kan du finne informasjon om alt innen golf: spillets gang, kjente spillere, kjente baner, utstyr og mye mer.

Det som er interessant med golf er at det er sport for alle, både for de som spiller profesjonelt og andre som spiller for gleden og moroa som er knyttet til golf som hobby. Før var det kanskje sett på som en sport for de rike, men slik er det ikke lenger, stadig slutter flere folk seg til sporten. I Norge er det hele 125 000 registrerte medlemskap i golfklubber landet rundt, og dette trenger du ofte for å kunne spille på banene rundt om i landet.

Essensen i spillet er faktisk så enkelt som å slå, som kalles en sving, og treffe ballen slik at den lander oppi et hull, etter ett eller flere slag. En golfbane er som regel delt opp i 6,9 eller 18 hull. Det høres kanskje fryktelig enkelt ut, men slik er det ikke. F.eks. er det lengste par-5 hullet i Norge på 520 meter, det vil si at du må få ballen oppe i hullet på fem slag, og ofte er det varierende hinder som f.eks. vannhinder og sandbunkere. Så enkelt er det nok ikke, for det kreves talent og utallige timer med trening for å bli blant de beste golfspillerne i verden. Det er kanskje ikke så rart at det krever mye, når det er estimert over 60 millioner spillere verden over, hvor over halvparten bor i Amerika.