Informasjon  om  golf.

Informasjon om golf.

Golf er en av de eldste idrettene som vi har, spesielt om man tar med i beregningen hvor stor og populær sporten er. Det er sport som spilles med kølle og ball, og formålet er å få den i hullet med så få slag som mulig. Det høres jo lett nok, men egentlig så er det en ganske vanskelig sport å mestre. En av de større vanskelighetene er at banene ikke er standardiserte, de er ikke like overalt, slik som i fotball for eksempel. Det betyr at man må mestre terrenget i tillegg til at man må slå ballen på en presis måte.

Selv om golf er en ganske populær sport, så er det også en sport som kan ses på å være relativt elitistisk, siden det er ganske dyrt å melde seg inn i en klubb for å spille. Det i tillegg til at utstyret kan være ganske dyrt å skaffe seg, gjør at den ikke kan tiltrekke seg like mange deltagere som andre sporter kan. Om du sammenligner med fotball for eksempel, så er det store forskjeller der. Siden i fotball, så behøver man bare en ball for å spille, det er ikke nødvendig med noe annet utstyr. Denne tilgjengeligheten har dessverre ikke golf. Det er en sport som den øvre middelklassen vanligvis har tatt del i, og det ser man jo også på hvilke land som har hatt stor suksess. Det er land fra den vestlige verden, og det er svært få, om noen som kommer i fra u-land eller lignende.

Golf har i de siste årene blitt mer allemannseie i at nå finnes det kanaler på tv som er dedikerte til å vise sporten hele døgnet, og det gjør at folk kan bli mer kjent med den, og hva som skjer. Det er jo bare bra, siden det er så mange ulike sporter som konkurrerer for publikum, så det å ha et medium for å vise seg frem, kan utgjøre en stor forskjell. Den som kanskje har gjort aller mest for golf, i å heve profilen og gjøre den mer populær er Tiger Woods. Woods er en av de største superstjernene i verden og det at han holdt på med golf har gjort underverker for sporten.

På de neste sidene så skal du få lese masse om golf, du skal få bakgrunnhistorie, hvor golf kommer fra, rett og slett historien om golf. Du skal også få noen tips om hvordan man spiller golf og hva de største turneringene heter og hvor viktige de er for sporten. Du skal også få lese om den største profilen, som vi allerede har nevnt, Tiger Woods. Kanskje dette øker lysten til å spille, og du får en større interesse for sporten. Det er jo lov til å håpe!