Forskjellige konkurransetyper i golf

Spilletyper:

• Matchspill – Detter er spill om hvert hull
  • Slagspill – Her er det totale slag på hele runden eller rundene.

Lag:

• Singel – Du spiller alene og egen ball.
  • Par- Dere er to og spiller med felles ball, eller hver sin.
  • Lag- Dere er flere enn to, og spiller med minst to baller.

Various competition types in golfHer tar vi for oss et par av de mest vanlige konkurranse-typene i golf, man skulle kanskje tro at det er bare en måte å spille golf på, men dette er feil, det finnes mange varianter, og her er noen få av dem:

• Slagkonkurranse, kanskje den mest klassiske, runden er fastsatt og totalslag avgjør vinneren. Kan spilles både med og uten handicap.
  • Foursome, to mot to, felles ball på hvert av parene. Parene på hver side slår annenhver gang og skal ha annenhvert utslag også.
  • Nassau, her er det 3 poeng og hente. Best av 9 første og siste, og totalt.
  • Scramble er et spill for 2,3 eller 4 per lag. Her slår alle ut fra utslagstedet, og dermed velger laget det beste utslaget og fortsetter spillet hvor den landet, her ifra slår alle innenfor en køllelengde av ballen, og fortsetter med samme prosedyre som fra utslaget. Dette er et sosialt spill, og er godt egnet for nybegynnere i golf. Det kan også reguleres med gjennomsnitt handicap, og annen måte er at alle spillere må ha et visst antall tellende slag.
  • Texas scramble er en modifikasjon. Personen med lavest handicap må ha minimum 4 utslag, neste 3 osv… til høyest handicap med minst 1 utslag. Eieren av ballen som slo ut får ikke lov til å slå, og slik fortsetter det inn til greenen. Her slår alle som vanlig igjen.
  • Flaggkonkurranse, dette er en konkurranse der du spiller helt til du går tom for slag (par + handicap) og den som kommer lengst har vunnet.