En  bedre  helse  med  golf

En bedre helse med golf

Alle vet at trening er bra for helsen, men trening trenger ikke å være utmattende og kjedelig, og du trenger ikke å løpe milevis hver uke for å få god helseeffekt. Den beste treningen er faktisk å drive med aktiviteter du liker. Fordelen med å trene på morsomme måter, er at du aldri går lei av treningen. Dermed oppnår du en bedre langtidsvirkning. Hvis du liker golf, er golf faktisk den perfekte treningsformen. Du tenker kanskje ikke over det, men den hende du går mange tusen skritt i løpet av en runde golf. Er du ute og spiller flere ganger i uka, kan dette virkelig være effektiv trening. I tillegg er golf fin mental trening, og gir deg andre helsefordeler, som å være ute i frisk luft.

Den fysiske effekten av golf

Golfspillere går ganske mye. Ja, det er noen som kjører golfbil det meste av tiden, men mange amatørspillere velger heller å gå. Hvis køllene er tunge, kan du velge en trille i stedet for golfbil. Fysisk bevegelse er alltid trening, og ettersom golfbaner er store, tilbakelegger spillerne store avstander. Dette trener musklene, og det trener også balansen. I dag lokkes stadig nye grupper inn i golfsporten. For litt eldre, kan nettopp balansetrening være viktig, ettersom vi alle får dårligere balanse med årene. Både det å gå og det å skulle holde og slå køllen trener balansen. Ta på deg en skritteller neste gang du spiler golf. Du blir kanskje overrasket over hvor mange skritt du går, nesten uten at du legger merke til det.

Det er ikke bare fysisk trening som lokker nye grupper inn i golfsporten. De fleste spiller naturligvis fordi det er gøy. Golf utfordrer kroppen, samtidig som det ikke er nødvendig å løpe seg svett. I tillegg ligger mange golfbaner i naturskjønne omgivelser, og dermed kan golf være både beroligende og fredelig. Ro og stillhet har også en helseeffekt, og kan senke pulsen og blodtrykket. Dermed får du en dobbel effekt, ettersom både treningen og roen bidrar til å senke blodtrykket og styrke hjertet. Du trenger ikke å stresse rundt for å få mosjon. Bare en halvtime med fysisk aktivitet hver dag er nok til å gi helseeffekt, og en runde golf tar ofte mye lengre tid enn en halvtime. Dermed er dagens trening sikret.

Frisk luft er helsebringende

Frisk luft er også viktig for helsen. Å puste inn frisk luft bidrar til å rense lungene og øke oksygenopptaket. Trening i frisk luft er spesielt effektiv, ettersom du puster dypere når du er fysisk aktiv. Frisk luft og dagslys har også en virkning på humøret, og reduserer blant annet risikoen for depresjoner. Dagslys hjelper dessuten til med å regulere kroppens døgnrytme, og både lys, mosjon og frisk luft gir deg bedre søvnkvalitet. Det er altså mange gode grunner til å ta en runde golf. Ettersom du tar så mange skritt på banen, er det viktig å sørge for godt fottøy. Med rieker sko på beina reduseres belastningen, slik at føttene har det bra både på banen og etterpå. Bortsett fra utgifter til baneleie og eventuelt utstyr, er ikke golf så veldig kostbart å drive med. Køller kan leies, og det tilbys mange nybegynnerkurs for nye spillere.