De  største  turneringene

De største turneringene

 

Det er fire turneringer som blir ansett for å være det største og viktigste innen golfverdenen. Den første er Master turneringen, som spilles i april måned. Den andre er U.S. Open som avholdes i juni. Den tredje er The Open Championship og den arrangeres i juli. Den siste av dem er PGA og den spilles i mai fra 2019. Dette er de fire store, eller «the majors» og den som har vunnet flest av dem er Jack Nicklaus, med sine 18 triumfer.

Det er jo i slike turneringer at de virkelig store gutta legger igjen sine avtrykk og det er jo her man får de aller beste og største prestasjonene som finnes i golverden. De er ganske like som Grand Slam turneringene i tennis. De som avholdes vært år i Frankrike, USA, Australia og England. Statusen til disse turneringene innen golf kan nok ikke undervurderes, de blir sett på som å vinne Champions League, eller VM i fotball. Såpass høyt ligger det. Så det er jo noe å aspirere etter, siden flere av dem ikke har som krav at man må være profesjonell for å delta.

Det betyr at man som amatør kan forsøke å komme inn i turneringen. Det er jo naturligvis svært vanskelig, fordi nivået er så høyt, men om man har slike aspirasjoner, så har man ihvertfall en mulighet. Spesielt når man tenker på hvor mye penger det er i sporten, og man behøver jo ikke å være på toppen for å få sin del av den betydelige kaka. Det å vinne Masters gir en premie på elleve millioner dollar, da kan man jo tenke seg at de som havner lenger ned også får litt.