Når  golf  betyr  alt!

Når golf betyr alt!

For 15 år gamle Tuva Marie Isebakke så betyr golf absolutt alt. Det er grunnen til at hun derfor flytter fra familien sin til høsten. Jenta har holdt på med golf i Spydberg fra hun var 5 år gammel. Golfen er en individuell sport hvor man trener alene, men ulike treninger blir arrangert for juniorene fra samme klubb, sier Tuva. Om sommeren trenes det hver dag, mens på vinteren trenes det fysisk 2 til 3 ganger i uka. På fem måneder om sommeren er det opptil 20 turneringer. Noen er i nærheten, men andre må man reise med fly til, sier Tuva videre.

En nydelig golfbane.

Turneringer skjer over hele Norge, jeg spiller på Srixon Tour, som skal være Norges høyeste nivå å spille på for juniorer. Her vinner jeg i min klasse, siden det er inndelt i alder. Man blir i golf plassert i en klasse alt etter hvor gammel man er, sier Tuva. Man må trene rundt 25 timer i uka i løpet av en sesong. Det er ikke full så mange timer om vinteren. I golf må man være mentalt forberedt, ha god utholdenhet og være sterk, sier Tuva. Skal du også trene i varmen, så lønner det seg å ha godt med komfortable treningstøy til slike økter. Hos https://shopello.no/ finner du et stort utvalg av klær til lave priser.

Det mest krevende i golf er presisjon, og å ikke tenke for mye mens man spiller, og heller fokusere på selve spillet. Under større turneringer spiller jeg rundt 10-11 timer på bare en dag, sier Tuva. Det er i løpet av disse timene at det er krevende å holde fokus og ha nok med energi. På starten av hver sesong settes det mål som det arbeides sterkt med å nå gjennom hele sesongen. Det beste med golf er at det er utrolig gøy og jeg er gode venner med konkurrentene, siden vi trener mye i lag.

En golfkølle og golfball.

I individuell sport trener man for det meste alene. Det interessante med sporten er at det er mange utfordringer samt athullene på banen er ulike. Til høsten skal hun inn på videregående, og da søker hun på Wang Toppidrett. Den store drømmen er å flytte til USA for å spille golf. Golf anbefales for alle, siden det passer for alle og det er merkelig at det ikke er så mange som spiller det, avslutter Tuva.